Zie de mogelijkheden!

Het huizenaanbod, met name in grote steden, loopt steeds verder terug. Toch staan sommige huizen ook in die markten lang(er) te koop, omdat ‘iets’ de verkoper weghoudt. Wie door dat ‘iets’ heen kan kijken, koopt mogelijk een pareltje in de dop.

Ligging

Een van die ‘ietsen’ zou de ligging kunnen zijn, een omgeving die voor de meeste mensen niet aantrekkelijk is. Maar er heeft iemand gewoond, dus is de kans aanwezig dat ook iemand anders zich toch thuis voelt op zo’n plek. Kijk dus altijd even verder dan de gewenste locatie. Je zou zomaar een verrassing tegen het lijf kunnen lopen.


Verkoopklaar

Een ander ‘iets’ is vaak een bijzondere indeling of achterstallig onderhoud. Maar dat wil dan niet zeggen dat het een slecht huis is. Daarom moet je soms door de rommel heen kijken, of bedenken hoe een indeling aangepast kan worden. Het geld dat je bespaart op de koopsom, omdat een huis dat onverkoopbaar lijkt vaak goedkoper wordt naarmate de maanden verstrijken, kun je mooi inzetten om te verbouwen of om het op te knappen.


Stucwerk

Dat opknappen kan soms verbazend eenvoudig zijn. De toestand van bijvoorbeeld verf en behang is van minder belang. Dit is sowieso een kwestie van smaak en verven en behangen is zo gebeurd. Zeker wanneer het huis toch leeg staat, maakt een verfspettertje op de (nog niet gelegde) vloer niks uit.


Rot

Zaken die je wel goed in de gaten moet houden bij een ‘avontuur in huizenland’, zijn bijvoorbeeld houtwerk, muren, elektrische installatie, leidingwerk, lekkages etc. Wanneer het bijvoorbeeld raar ruikt in een huis is het een beetje oppassen geblazen. Houtrot- of schimmelgeur kan op een ernstig probleem duiden. Veel andere geuren verdwijnen met de tijd of zijn te behandelen met een grondige schoonmaakbeurt of speciale reinigingsmiddelen.


Expert

Twijfel je over de toestand van belangrijke zaken, dan is het natuurlijk beter om een expert in te schakelen. Zijn kennis voorkomt een ‘kater’ en kan helpen de prijs beter af te stemmen op het geheel, ook al heb je het idee dat de ondergrens is bereikt. Soms moet een huis gewoon van de hand. Heb je een bijzonder huis gevonden en kun je nog wel wat hulp gebruiken rond de aankoop, klop dan gerust bij ons aan. Wij staan voor je klaar.Verkoper van Ringweg-Randenbroek 44 b
9

Alles liep erg goed. Vanaf de 1e afspraak een goed gevoel. Ook het contact verliep erg makkelijk. Ook buiten werktijden kon ik terecht met vragen. Zeker een aanrader.

Verkoper van Karper 139
8

Contact verliep soepel. Hij was erg goed voorbereid. Kende de marktwaarde goed. Jong persoon met een frisse kijk op de huizenmarkt.

Mevr. Kaldenberg (zoeken en aankoop)
9

Met een professionele en zeer deskundige aanpak heeft Hendrik-Jan mij top geholpen bij de aankoop van de nieuwe wonining!

Lees meer
Terug